Bioxi® GIDA ÜRETİM VE HAZIR YEMEK ALANLARI DEZENFEKSİYONU ÜRÜNLERİ
Bioxi® ile, gıda ve hazır yiyecek üretim tesislerinde, bilinen bütün tehlikeli mikroplara karşı (bakteri, mantar, mayalar, virüsler, küfler ve sporlar) kullanılan geleneksel kimyasal dezenfektanlara göre çok daha etkilidir. Kalıntı bırakmaz, çevre dostudur, toksik değildir, tahriş etmeyen formülasyonu sayesinde, çok ekonomik şekilde güvenle kullanabilirsiniz.
Bioxi® Gıda maddeleri üretiminde karşılaşılan çeşitli patojenlerin ortadan kaldırılması için kullanılan kimyasalların – bıraktıkları kansarojen olan triclosan ve THM oluşturmaz.
- Marul yıkanmasında, aerobik ve koliform bakteriler, mantar ve mayalar,
- Allfalfa tohum ve filizinde Salmonella,
- Domateste, E-coli, Salmonella, Listeria,
- Kesim tahtalarında ve çalışma mahallerinde, E-coli, L.monocytogene,
- Taze kesilmiş kanatlı karkasında, Camplobacter jenuni,
- Taze yumurtada, Salmonella typhimurium, Staphylococus aereus, Listeria monocytogenes,
- Gıda zehirlenmesine sebep olan, Staphylococcal enterotoksin A ,
- Bioxi, kırmızı et ve deniz tarağında bulunabilen ve GOUT hastalığına sebep olan kompleks yapıdaki azotlu bileşiklerin (Purine) miktarını azaltarak bu hastalıktan korunmada kullanılabilir.
Bioxi®, Gıda Endüstrisinde
- İşletmede kullanılan suların dezenfektasyonunda.
- Ürün hazırlama sahalarının temizlenmesinde.
- Salatalık ve sebzelerin yıkanmasında.
- Su Soğutma kulelerinde,
- Bio-film oluşumu ile mücadelede.
- Borularda oluşan kireçlenme ile mücadelede.
- Dolum kaplarının temizlik ve dezenfektasyonu
- Yiyecek, içecek hazırlanmasında.
- Mutfak bölümlerinin temizlenmesi ve dezenfekyasyonunda.
- HACIPP şartlarının gerektirdiği tüm işlemlerde kullanılabilecek
- İşletmenin üretim ünitelerinin steril olmasını
- Çalışanların sağlıklarının korunmasını,
- Ürünlerin kaliteli olmasını,
- Üretim veriminin artmasını,
- Gereksiz kimyasal masraflarının ortadan kaldırılmasını
- Ürünlerin raf ömürlerini uzamasını
- Ürünü tüketecek olanlara sağlıklı ürünler servis olunmasını sağlayan,
- Bioxi® ile yapılmış ”Buz” ile paketlenen taze yiyecekler, et, deniz ürünleri ve sebzeler bakteri yükleri azaldığından taşıma ve rafta kalma süresince bozulmayarak raf ömürleri uzar.