Bioxi® SU ÜRÜNLERİ VE BALIK ÇİFTLİKLERİ ÜRÜNLERİ
Su Ürünleri ve Balık Çiftliklerinde Bioxi® kullanımı
Su kalitesini arttırır, sudaki yosun kontrolünü ve pH kontrolünü geliştirir.
Su Ürünleri ve Balıkçılık işletmelerinde; su kalitesi ve kirliliğin neden olduğu enfeksiyon hastalıkları riskini azaltır ve buna bağlı ölümleri azaltarak verimliliği arttırır.
Dolayısıyla, antibiyotik kullanımını azaltarak, hem antibiyotiğe karşı bağışıklık direnci oluşmasını ve hem de yüksek miktarda antibiyotik birikiminin neden olduğu ticari olumsuzlukları ortadan kaldırır.
Ürünlerin kısa sürede bozulmasını önler ve işlendikten sonraki raf ömürlerinin uzamasını sağlar.
Yemden yararlanma oranını arttırarak, büyüme süresini kısaltır, iri ve etli ürün elde edilmesini sağlar. Böylelikle yıllık verim artışı sağlar.
Balık yemlerinin kısa sürede bozulmasını önler, yem verimini arttırır.
Bioxi®, kullanım ve uygulama noktaları:
İşletmenin kullanma suyu dezenfeksiyonunda
Taşıma ve transfer bantlarının, kasaların dezenfeksiyonunda
Kesim tezgahları, işleme makineleri, kullanılan araç-gereç ve alet-ekipman dezenfeksiyonunda
Tüm üretim alanlarının, yerler, duvarlar, vb. dezenfeksiyonunda
Ortam havası dezenfeksiyonunda (personel iş başında iken sisleme yaparak ortam havasının dezenfeksiyonunda)
Personel hijyeni el ve ayak dezenfeksiyonunda
Çiftliklerden gelen balığın yıkanmasında kullanılan suyun dezenfeksiyonunda
Fileto işleme suyu dezenfeksiyonunda
Salamura ve buz üretiminde kullanılan suyun dezenfeksiyonunda
Depolama tanklarının dezenfeksiyonunda
Atıkların dezenfeksiyonunda
Bioxi® kullanımının en önemli faydası; üretilen buzun steril buz haline gelmesi ile, ürünler işlendikten sonra bu buzun kullanılması ile ürünlerin raf ömrünü uzatmasıdır.
Kasalar, işletme zemini, araç-gereç ve yüzey temizliği